Blog Tikje Anders jaaroverzicht 2021

Deel dit bericht met je netwerk!

Op 5 maart 2021 begon ik met deze blogpagina. Elke vrijdag om 19.00 uur kwam er een blogpost online over het leven met een visuele beperking. De blogposts vielen om en om onder de twee hoofdcategorieën: ‘Hoe doe je dat?’ en ‘Kijk mij nou!’ Later kwam er nog een derde categorie, ‘Nieuws‘, waarin ik nieuwtjes deelde over de site.
In de tien maanden die sindsdien verstreken zijn, is er veel gebeurd: Tikje Anders behaalde een mijlpaal, het werd voor lezers mogelijk om blogalerts via mail te ontvangen, was er media-aandacht voor de site, nam ik op uitnodiging van Koninklijke Visio deel aan een online klankbordavond rondom het thema ‘sociale participatie van jongeren met een visuele beperking’ en werd het mogelijk om Tikje Anders te volgen via Facebook en Instagram. Ik had nooit verwacht dat de site zo goed van start zou gaan.

Media-aandacht voor de blog

Tikje Anders stond in april en december in het audiotijdschrift Zienswijs. Ook werd de site vermeld in de december nieuwsflits van het Step Up Study Event (ZUSE).
Verder ben ik uitgebreid geïnterviewd voor een podcast en een tijdschrift, die beide in 2022 verschijnen. Zodra deze gepubliceerd worden, laat ik dat natuurlijk weten op de site.

Behaalde mijlpaal

In oktober haalde Tikje Anders een mijlpaal: De site had 10.000 weergaven. Dit gaf me een trotsgevoel. Het laat zien dat de blog goed wordt gelezen.

Cijfers

In een jaaroverzicht horen cijfers. De onderstaande cijfers zijn afkomstig uit de statistieken van WordPress en Jetpack.

Algemene cijfers

Voor een blog zijn de cijfers over het aantal bezoekers en het aantal weergaven erg belangrijk. Voor Blog Tikje Anders waren de cijfers in 2021 als volgt.

 • 13.320 weergaven
 • 7.160 bezoekers
 • 99 reacties
 • 51 geplaatste blogposts

Volgers

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van nieuwe blolgposts op Blog Tikje Anders. Eind 2021 waren er:

 • 177 via facebookpagina Blog Tikje Anders
 • 85 Via instagrampagina Blog Tikje Anders
 • 28 via e-mailnotificatie

De vijf best gelezen Tikje Anders blogposts in 2021

Niet elke blogpost werd evenveel gelezen. Daarentegen trokken weer andere blogposts vrijwel elke week weer lezers aan. De nummer 1 in onderstaande lijst, steekt bijvoorbeeld met kop en schouders uit boven nummer 2. De top drie blogposts komen allemaal uit de categorie ‘Hoe doe je dat?’ Dit vind ik best interessant, want de blogposts waar ik de meeste reacties op krijg, zijn juist de blogs uit de categorie ‘Kijk mij nou!’
Aangezien ze in 2021 zo populair waren, krijgen de blogposts in de top drie de komende maanden een update om ze nog informatiever te maken, waardoor ik er nog meer mensen mee kan helpen.

De vijf best gelezen blogposts op Tikje Anders waren in 2021:

 1. Hoe doe ik de was met mijn visuele beperking? > Deze blogpost, over hoe ik stap voor stap de was doe, werd maar liefst 510 keer gelezen.
 2. Hoe leg ik uit wat ik als blinde of slechtziende zie? > Deze blogpost, over het verwoorden en uitleggen van mijn beperking, werd in totaal 415 keer gelezen.
 3. Hoe verliep de (instructie)periode met mijn tweede blindengeleidehond, Umbar? (deel 1) > Deze blogpost, over de trainingsweken met mijn tweede blindengeleidehond, was met 387 weergaven ook erg populair. Deel 2 en deel 3 trokken respectievelijk 219 en 229 lezers.
 4. Hoe kijk ik films en series met mijn visuele beperking? > Deze blogpost, over alles wat met tv kijken te maken heeft, kreeg 370 weergaven.
 5. Het syndroom van Lust-Zij-Ook-Een-Plakje-Worst > Deze blogpost, over minderwaardig behandeld worden en betutteling, uit de categorie ‘kijk mij nou!’, werd 363 keer gelezen.

Conclusie

Voor een blog die tien maanden bestaat, en zich richt op een specifiek onderwerp (leven met een visuele beperking), vind ik dat mijn blog het goed doet. De mijlpaal waar ik nu naar streef, is 10.000 bezoekers. Dat is mijn doel voor 2022. Help jij me mee dit doel te bereiken? Je kunt als volgt helpen:

 • Bovenaan en onderaan elke blog staan deel knoppen voor Facebook, Twitter en LinkedIn. Deel de blogs van Tikje Anders alsjeblieft via jouw social media.
 • Volg Blog Tikje Anders via Facebook of Instagram en like en deel de berichten met jouw vrienden via je tijdlijn. De directe links naar de socials van Tikje Anders vind je ook op de contactpagina.
 • Schrijf je via het invoerveld onderaan deze pagina in voor de e-mailnotificaties van nieuwe blogs. Je leest hier meer info indien je daar behoefte aan hebt.
 • Attendeer vrienden, kennissen en andere belanghebbenden op mijn site.

Alvast heel erg bedankt voor jouw hulp!

Nieuwjaarswens

Ik wens de lezers van mijn blog een gelukkig, gezond en humorvol 2022! Dat het voor iedereen een mooi jaar mag worden.

Deel dit bericht met je netwerk!

2 gedachten over “Blog Tikje Anders jaaroverzicht 2021

 1. Van harte gefeliciteerd met het succes van je zeer gewaardeerde blog, Debby! Ga zeker meehelpen om je wensen voor 2022 te realiseren. Happy New Year. Alice Moll

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.