Taboe

Zwart-wit foto van Debby en haar blindengeleidehond Tarka. Debby zit op een bankje voor een witte achtergrond. Ze heeft lang haar en draagt een zwarte trui en een bril. Ze heeft haar armen om zwarte labrador Tarka die naast haar zit. Ze kijken beiden recht in de camera.

Deel dit bericht met je netwerk!

Soms zijn mensen bang om het woord ‘blind’ te gebruiken, alsof het een belediging zou zijn. Maar ik vind dat je het beestje bij zijn naam mag noemen. Laatst was er een kind dat vond dat je het woord niet mocht gebruiken.

Half mei 2024

Ik ben onderweg naar huis na de middagwandeling met mijn blindengeleidehond, Tarka, als ik twee kinderstemmen hoor kibbelen. Kind één zegt: ‘Die mevrouw is blind.’
Kind twee gelooft het niet en een welles-nietes-spelletje volgt. Kind één lijkt de discussie te winnen en zegt nadrukkelijk: ‘Die mevrouw is wel blind!’
Kind twee is daarna overtuigd, maar zegt: ‘Dat mag je niet zeggen. Dat is niet aardig.’
Waarop weer een welles-nietes-spelletje volgt.
Terwijl ik doorloop, roep ik over mijn schouder: ‘Ja, ik ben echt blind! En dat mag je gewoon zeggen hoor!’

In de blogposts ‘Glowing in the dark ogen’, ‘Yee-Haaa!!!’ en ‘Op het verkeerde been’ lees je andere leuke ontmoetingen met kinderen.

 

Nooit meer een Tikje Anders blog missen?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe Tikje Anders blogs. Vul je e-mailadres in in het invoerveld onderaan deze pagina en druk op de knop ‘Abonneren’. Of kijk hier voor meer info.
Volg Tikje Anders ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht met je netwerk!

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.