Nieuws! Ik ben te zien in een nieuwsfilmpje van ING

Foto van zwarte labrador Tarka, die naast Debby op een verhoging zit.

Deel dit bericht met je netwerk!

Vanmorgen liet ING weten dat ING-klanten met een visuele beperking het bedrag van een betaling met de mobiele betaalpas vanaf nu vooraf kunnen controleren, omdat hun smartphone het bedrag voorleest. Klanten met een visuele beperking kunnen zo zelfstandig en op een veilige manier mobiele betalingen doen. Hiermee wil ING de toegankelijkheid van betalen voor deze klanten vergroten.
Afgelopen maandag mocht ik, gevolgd door een filmcamera, bij ING het eindresultaat van deze nieuwe functie uitproberen.

ING project Blind Faith / Blind Betalen

In 2022 werd ik via mijn website benaderd door een studente van het Inclusive Design Lab van de TU Delft. Zij deed onderzoek naar de digitale betaalmogelijkheden en -onmogelijkheden voor visueel beperkte mensen. Een van mijn grote frustraties op betaalgebied is dat ik niet kan zien welk bedrag de kassa of de betaalautomaat aangeeft en ik erop moet vertrouwen dat het klopt wat ik te horen krijg van de kassamedewerker. In samenwerking met ING bedacht deze studente een oplossing voor dit probleem.
In november 2022 werd ik uitgenodigd bij ING om hun idee uit te testen. Na mijn test gingen ze verder aan de slag. Afgelopen maandag was ik weer bij ING om het eindresultaat te zien.
Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe functie, omdat ik hierdoor zelf de controle heb over het bedrag dat wordt afgeschreven.
Je tikt de telefoon eerst tegen de betaalautomaat en dan zegt de screenreader van de telefoon om welk bedrag het gaat. Je geeft dan akkoord op het bedrag met je vingerafdruk. Vervolgens rond je de betaling af door de telefoon weer tegen de betaalautomaat te houden. Het enige nadeel voor mij als iPhone-gebruiker is dat de mogelijkheid nu nog alleen werkt op Android. Ik hoop dat andere partijen, zoals Apple, dit snel overnemen.

 

 

In mijn blogpost ‘Hoe gebruik ik een iPhone met mijn visuele beperking?’ lees je wat ik allemaal met een iPhone kan en hoe dat werkt.

 

Waar kun je het artikel en filmpje vinden?

Het bericht ‘Zelfstandig mobiel betalen verbeterd voor mensen met een visuele beperking’ is te vinden op de site van ING. Klik hier om naar het bericht te gaan. In de laatste alinea staat een link naar het filmpje.

Nooit meer een Tikje Anders blog missen?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe Tikje Anders blogs. Vul je e-mailadres in in het invoerveld onderaan deze pagina en druk op de knop ‘Abonneren’. Of kijk hier voor meer info.
Volg Tikje Anders ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht met je netwerk!

1 gedachte over “Nieuws! Ik ben te zien in een nieuwsfilmpje van ING

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.