Nieuws! Ik ben te zien en te horen in een expositie in het Van Abbemuseum in Eindhoven

Foto van Debby die op de grond zit met zwarte labrador Tarka. Ze kijken beide in de camera.

Deel dit bericht met je netwerk!

Begin september werd ik benaderd om mee te werken aan het project ‘Mensenkenners’ van Ink Social design. Zij zijn een designstudio voor maatschappelijke vraagstukken en tijdens de Dutch Design Week 2023 maakten ze met hun project onderdeel uit van een tentoonstelling van de Embassy of Inclusive Society, in het Van Abbemuseum in Eindhoven. De expositie blijft daarna nog ongeveer een maand te bezoeken.

Voor het project werden opnames gemaakt van een rondetafelgesprek tussen mensen met verschillende beperkingen, waaronder ik. De opnames zijn te zien tijdens de expositie en online.

Over project ‘Mensenkenners’

Mensenkenners is een project waarin personen die werken in de openbare ruimte getraind worden om inclusiever te kunnen handelen naar mensen met een uitdaging. Het thema van de expositie is sport en inclusiviteit. Het motto van Mensenkenners is ‘train je inclusiviteitsspier’, zodoende hebben ze een installatie bedacht, waarmee mensen letterlijk hun inclusiviteitsspier kunnen trainen. Dit in de vorm van een airbike, met daaraan een iPad met audiofragmenten. Het fietsen (trainen) zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot verschillende fragmenten van een gesprek tussen ervaringsdeskundigen. Met deze fragmenten willen zij bezoekers inzicht geven in het leven van mensen met een beperking, hen leren hoe inclusiever te kunnen handelen en hopelijk voor bredere perspectiefverandering te zorgen.

Waar en wanneer is de expositie? En waar kun je de filmpjes bekijken?

De expositie van de Embassy of Inclusive Society vind je in twee ruimtes in de oudbouw van het Van Abbemuseum in Eindhoven. The Gym vind je tegenover de ingang van de oudbouw van het museum. De expositie loopt van 7 oktober 2023 tot 19 november 2023 en is vrij te bezoeken.
Klik hier voor meer informatie over de expositie.

Kun je niet naar het museum komen? De fragmenten die op de fiets te beluisteren zijn, staan ook online. Klik hier en klik op ‘Start exercising’ om ze te bekijken. Let op: Je hebt geen koptelefoon nodig om dit te doen.

 

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 12 oktober 2023 en werd op 2 november 2023 bijgewerkt met een link waarop je de filmpjes online kunt bekijken.

 

Nooit meer een Tikje Anders blog missen?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe Tikje Anders blogs. Vul je e-mailadres in in het invoerveld onderaan deze pagina en druk op de knop ‘Abonneren’. Of kijk hier voor meer info.
Volg Tikje Anders ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht met je netwerk!

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.