Wie is hier nu blind?

Deel dit bericht met je netwerk!

Ondanks dat ik bij ons thuis de enige ben met slechte ogen, lijkt het er af en toe op dat mijn partner ook blind is. Regelmatig hebben wij soortgelijke gesprekken als het onderstaande.

Op geïrriteerde toon vraagt mijn partner: ‘Deb! Waar ligt de rol vuilniszakken?’
Waarop ik zeg: ‘Gewoon, waar ze altijd liggen. In het gootsteenkastje.’
Na wat gebons en gemopper, hoor ik: ‘Nee! Daar liggen ze dus niet!’
Ik zucht en sta op van de bank. In de keuken steek ik mijn hand in het kastje en binnen tien seconde heb ik de gewraakte rol te pakken. Ik laat hem triomfantelijk aan mijn vriend zien: ’Zie je wel. Hij lag er wel. Wie is hier nu blind?’

Eindelijk bevestiging

In maart 2021, bij ons bezoek aan het stembureau voor de Tweede Kamerverkiezingen, werd mijn vaste leus: ‘Wie is hier nu blind?’ onbewust onderschreven door een medewerkster aldaar.

De ingang van het scoutinggebouw, wat voor de gelegenheid was omgebouwd tot stemlocatie, was smal. Mijn vriend liep daarom voor mij uit naar binnen, waarbij ik zijn heupen vasthield, zodat ik recht achter hem kon blijven lopen. Bij binnenkomst was een vrouw bij de volgende deur bezig de drempel af te plakken met rood-witte tape. Wij moesten even wachten tot ze klaar was en mijn vriend maakte een opmerking over dat ze er mee bezig was tegen mij. De dame legde uit dat het was om ongelukken te voorkomen en dat er gelukkig tot nu toe nog niemand was gevallen. Mijn vriend zei dat het voor mensen met slecht zicht fijn was dat ze dat deden, maar als je blind bent zie je het niet. Ik klopte op de heup van mijn vrind en zei: ‘Als je blind bent heb je meestal iemand bij je, zoals wij nu. Of je komt met de taststok of blindengeleidehond.’

Ondertussen was de dame klaar met haar plakwerk en we mochten doorlopen. De dame liep met ons mee naar binnen en zei behulpzaam tegen de voorzitter van het stembureau: ‘Deze meneer is blind en heeft hulp nodig bij het stemmen.’ Ik schoot in de lach en legde uit dat ik de blinde persoon was en mijn partner mijn begeleider, maar dat het fijn was dat het eens bevestigd werd dat hij ook blind is.

Nooit meer een Tikje Anders blog missen?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe Tikje Anders blogs. Vul je e-mailadres in in het invoerveld onderaan deze pagina en druk op de knop ‘Abonneren’. Of kijk hier voor meer info.
Volg Tikje Anders ook via Facebook en Instagram.

Deel dit bericht met je netwerk!

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.