Nieuws! Tikje Anders in nieuwsbrief Mentor Support

Deel dit bericht met je netwerk!

Vorige week stond er een link naar Blog Tikje Anders in de nieuwsbrief van Mentor Support. Ik was hier heel blij mee. De link heeft voor nieuwe lezers gezorgd.

Wat is Mentor Support?

De VU-onderzoeksgroep ‘Visuele Beperkingen’ doet onderzoek naar de sociale ontwikkeling van jongeren met een visuele beperking. Momenteel werken ze hard aan het VU-Inzicht onderzoek naar autonomieontwikkeling en autonomiestimulerende opvoeding en begeleiding aan jongeren met een visuele beperking. Het hoofddoel is om meer kennis te krijgen over de autonomie van jongeren met visuele beperkingen (VI) en de autonomie ondersteunende begeleiding van hun ouders en professionele hulpverleners. Daarnaast bestuderen ze de relatie tussen omgevingsfactoren en persoonlijke factoren, autonomie en autonomieondersteuning bij jongeren met VI. Deze resultaten worden vergeleken met een groep jongeren zonder visuele beperking, hun ouders en professionals. Deelnemers aan het onderzoek (jongeren, ouders en professionals) doen mee aan focusgroepen en een digitale vragenlijst. Met de resultaten kunnen ouders en professionals in het onderwijs en revalidatie hun ondersteuning verbeteren om de autonomie ontwikkeling te stimuleren. Wat weer noodzakelijk is voor succesvol mee kunnen doen in de maatschappij.

Oproep deelnemers voor digitale vragenlijst

Mentor Support is nog op zoek naar deelnemers voor een digitale enquête. De vragen gaan onder andere over autonomie, autonomieontwikkeling en autonomieondersteuning, maar er wordt ook gevraagd naar concepten zoals mindset, mobiliteit en de invloed van de coronamaatregelen. Ze zoeken nog ouders van jongeren (met of zonder visuele beperking) en professionals (die werken met jongeren). Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een half uur. Onder de deelnemers van de vragenlijst wordt een cadeaubon t.w.v. €25,- verloot.
Klik hier voor meer informatie en/of om je aan te melden.

Waar kun je de nieuwsbrief lezen?

De nieuwsbrief staat op de website van Mentor Support.

Nooit meer een Tikje Anders blog missen?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe Tikje Anders blogs. Vul je e-mailadres in in het invoerveld onderaan deze pagina en druk op de knop ‘Abonneren’. Of kijk hier voor meer info.
Volg Tikje Anders ook via Facebook en Instagram..

Deel dit bericht met je netwerk!

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.