Goede oren

Tekening van een man met een opvallende, tech-geïnspireerde duikersuitrusting. Hij is tot de nek ondergedompeld in water en lijkt een oudere man te zijn met grijze baardstoppels. Op zijn hoofd draagt hij een futuristische duikhelm met aan de zijkanten van de helm twee grote, batman-achtige oren. Hij draagt een grote duikbril met een gouden rand met opvallende details. Op de helm zitten buizen bevestigd die waarschijnlijk dienen als ademhalingsapparatuur. Op de achtergrond zie je een achtermuur van een waterbassin en vissen. Onderaan het beeld zie je digitale audiogolfvisualisaties. De tekening geeft het gevoel van science fiction of alternatieve realiteit waar technologie en fantasie elkaar ontmoeten.

Deel dit bericht met je netwerk!

Ik heb het hier al vaker gehad over de schattige opmerkingen die kinderen kunnen maken. Onlangs schoot me er nog eentje uit het verleden te binnen.

In de blogposts ‘Glowing in the dark ogen’ en ‘Yee-haaa!!!’ lees je een paar andere schitterende opmerkingen die kinderen maakten.

Dinsdag 12 juni 2012

Sinds mijn allereerste geleidehond ben ik ambassadeur voor KNGF Geleidehonden. Dit betekent dat ik voor hen gastlessen en lezingen geef bij verenigingen, bedrijven en scholen.
Vandaag bracht ik met mijn blindengeleidehond Tobias een bezoek aan een basisschool. Van kinderen krijg ik vaak standaardvragen: ‘Hoe kook je?’, ‘Hoe kun je klokkijken?’ en ‘Hoe doe je boodschappen?’ Af en toe komen er echter ook verrassend leuke vragen voorbij. Zo ook vandaag.
We zitten in een kring. Na mijn verhaal over geleidehonden geef ik de klas de kans om vragen te stellen. De juf geeft het woord aan een jongetje. Hij vraagt: ‘Ik zit op duiken en daar is ook een meneer die blind is. Deze meneer kan ook hard horen en praat heel hard. Kunnen alle blinde mensen zo goed horen?’
Ik probeer mijn lach in te houden en leg uit: ‘We worden niet geboren met betere oren dan jij, maar we leren onze oren beter te gebruiken. Ik denk dat deze meneer niet hard hoort, maar dat hij hardhorend is. Dat betekent dat hij niet goed kan horen. Hij praat hard, omdat hij zichzelf niet goed hoort.’

Nooit meer een Tikje Anders blog missen?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuwe Tikje Anders blogs. Vul je e-mailadres in in het invoerveld onderaan deze pagina en druk op de knop ‘Abonneren’. Of kijk hier voor meer info.
Volg Tikje Anders ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht met je netwerk!

Laat hieronder jouw reactie achter op bovenstaande blog

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.