Impressie > Zeilen voor mensen met een beperking bij Sailability Hoorn in de zomer van 2024 (deel 2)

Foto van een zeilboot met felgele zeilen waarop ‘Sailability.nl’ en ‘2363’ staan. Debby zit met een blauwe jas aan in de boot en houdt het roer vast. Op de achtergrond is een kade te zien met historische gebouwen en een bewolkte lucht erboven. Het water is rustig en weerspiegelt de kleuren van de boot en de zeilen.

Twee weken geleden deelde ik mijn indrukken van drie zeildagen bij Sailability Hoorn waaraan ik deze zomer deelnam. Sailability Hoorn organiseert in 2024 tien zeildagen voor mensen met een beperking. Ik kon er zes van de tien bijwonen. Twee weken geleden las je over mijn eerste drie zeildagen. Hieronder deel ik mijn ervaringen van de overige drie dagen. Heb je deel 1 nog niet gelezen?… Lees meerImpressie > Zeilen voor mensen met een beperking bij Sailability Hoorn in de zomer van 2024 (deel 2)

Nieuws! Ik stond met Sailability Hoorn in het NoordHollands Dagblad op 30 juli 2024

Foto van Debby die samen met een vrouw in een kleine, gele zeilboot zit, die aangemeerd ligt aan een steiger in een haven. De zeilboot heeft een felgeel zeil waarop in grote letters ‘Sailability.nl’ staat en het nummer ‘2363’. Debby draagt een blauwe jas en haar zeilbuddy draagt een rode jas en een witte pet. Ze dragen reddingsvesten. Op de voorgrond staat een derde persoon, die een blauw jack draagt en de boot vasthoudt. Aan de rechterkant zie je nog een deel van een andere zeilboot met een rood zeil. Het water is kalm.

Deze zomer ben ik bij Sailability Hoorn begonnen met leren zeilen. Tijdens mijn vierde zeildag kwam journaliste Ilse van der Woude van het NoordHollands Dagblad langs om een artikel te schrijven over aangepast zeilen voor mensen met een beperking in onze regio. Het stuk verscheen op 30 juli 2024 zowel online (achter een betaalmuur) als in de papieren krant voor de regio West-Friesland. Veel van… Lees meerNieuws! Ik stond met Sailability Hoorn in het NoordHollands Dagblad op 30 juli 2024

Oplichterspraktijken

Foto van Debby die een mobiele telefoon tegen haar rechteroor houdt. Ze heeft lang haar dat los over haar schouders valt. Ze draagt een zwart leren jasje, een groen shirt en een donkere spijkerbroek. In de jas zitten enkele zilverkleurige ritsen. Met haar rechterhand houdt ze de mobiele telefoon tegen haar rechteroor. De uitdrukking op haar gezicht lijkt serieus of gefocust. Ze staat rechtop voor een gele achtergrond en kijkt opzij terwijl ze telefoneert.

Laatst sprak ik met iemand over vreemde telefoongesprekken en oplichtingspraktijken. Jaren geleden had ik zelf een bijzonder creatieve oplichtster aan de lijn. Rond 2012 Mijn huistelefoon gaat en ik neem op: ‘Hallo, met Debby Buis.’ ‘Hallo, u spreekt met X. Ik bel namens De Telegraaf,’ zegt een vrouwenstem. ‘Kent u onze krant?’ Het geluid van het gesprek is slecht. Het klinkt alsof de spreker in… Lees meerOplichterspraktijken

Impressie > Zeilen voor mensen met een beperking bij Sailability Hoorn in de zomer van 2024 (deel 1)

Foto van een felgele zeilboot met twee inzittenden die vaart over open water. De boot heeft twee gele zeilen, een grootzeil en een fok, beide met zwarte markeringen en teksten. Op het grootzeil staan de registratiecode ‘2363’ en de woorden ‘Sailability.nl’. In de boot zit Debby, die een blauwe jas draagt, naast haar zeilmaatje, die een rode jas draagt. Ze kijken geconcentreerd in de richting waarin ze varen. Op de achtergrond is een andere zeilboot te zien in de verte, die wit van kleur is. Het water is kalm, met kleine golven en er is lichte bewolking aan de hemel. De foto is genomen vanaf een andere boot. Je ziet de rand van die boot op de voorgrond.

Op de website van Uniek Sporten zag ik dat er bij mij in de buurt zeillessen worden georganiseerd voor mensen met een beperking. Sailability doet dit op diverse locaties in Nederland, o.a. in Sloten, Haarlem en Sneek. Het netwerk van goedgekeurde Sailability-locaties heeft boten en faciliteiten voor iedere beperking. Het leek mij een leuke en ontspannende bezigheid en ik gaf me op. Hieronder lees je… Lees meerImpressie > Zeilen voor mensen met een beperking bij Sailability Hoorn in de zomer van 2024 (deel 1)

Dubbel fout

Foto van Debby die op haar knieën zit, terwijl ze zwarte labrador Tarka omarmt. Ze heeft lang, lichtbruin haar en draagt een zwart leren jasje, een groene top en een blauwe spijkerbroek. Ze kijkt enigszins omhoog met een lichte glimlach. Tarka zit voor Debby en kijkt recht in de camera. Debby houdt Tarka stevig vast met beide handen aan de zijkanten van Tarka’s borst. Tarka draagt een halsband met een hartvormige identificatiepenning eraan. Ze zitten voor een gele achtergrond.

De verkeersregel dat je als automobilist moet stoppen voor iemand met een witte stok die gaat oversteken, wordt naar mijn ervaring te vaak overtreden. Ik steek alleen over als ik 100% zeker ben dat het veilig is. Dat is voor mij als de auto’s stilstaan of als er helemaal geen auto’s zijn. Onlangs ging het toch bijna mis, door een bestuurder die dubbel in de… Lees meerDubbel fout

Impressie > Bezoek aan Buitenmuseum Enkhuizen met Oogvereniging Noord-Holland

Foto van Debby die in een oud schoollokaal zit. Ze zit op een houten schoolbank aan een houten tafeltje. In het tafeltje zit een gat voor de inktpot en een holte op pennen in te leggen. Debby heeft halflang, bruin haar, draagt een bril en een lichtblauw T-shirt en heeft een paarse rugtas op har rug. . Achter haar zijn rijen van soortgelijke houten schoolbanken te zien. De ruimte heeft houten vloeren en de wanden zijn groen en wit geschilderd. Tegen de achterwand staat een groene kast met glazen deuren, waarin boeken en diverse andere objecten liggen. Erbovenop staan twee vogels. Aan weerszijden van de kast bevinden zich hoge ramen met witte gordijnen die daglicht naar binnen laten. Links naast de kast hangt een schilderij aan de muur. Rechts naast de kast is een zwarte houtkachel te zien, met een groot kunstwerk aan de muur daarboven. De verlichting bestaat uit hangende lampen, één aan elke kant van de kast.

In mijn blogplanning staat dat ik vandaag een ‘Hoe doe je dat?’-blog met jullie zou delen. Maar ik gooi mijn schema deze zomer een beetje om. De afgelopen maanden heb ik diverse leuke activiteiten ondernomen, die ik graag met jullie wil delen. Om actueel te blijven en jullie geen mosterd na de maaltijd op te dienen, is er de komende weken geen ‘Hoe doe je… Lees meerImpressie > Bezoek aan Buitenmuseum Enkhuizen met Oogvereniging Noord-Holland